sábado, 12 de diciembre de 2009

Napoleó Bonaparte


Napoleó Bonaparte va néixer el 15 d'agost de 1769 i va morir el 5 de maig de 1821.
Ell va representar un fort canvi en la societat francesa, ja que va fer un cop d'estat i França va iniciar un període basat en un nou règim polític, el Consolat, que estava format per tres membres. Ell es fer nomenar cònsol vitalici i la concentració de poder que es va acumular en una sola persona va acabar amb l'estabilitat de l'imperi i la posterior proclamació de Napoleó com a emperador dels francesos.
Durant el període d'emperador,napoleó va aconseguir que es consolidés una llei que feia que tots els ciutadant fossin iguals davant la llei. I l'Església va perdre el seus privilegis per passar a ser mantenida per l'Estat.
Napoleó sempre guanyava les seves batalles fins i tot va conquistar Àustria i part de Espanya, però en un moment donat, les batalles a Espanya i ha Rússia les va perdre.
El mes de març París va ser ocupada i Napoleò desterrat a l'lla d'Elta. El 1815 Napoleó va tornar a París per tonar a regnar amb el seu Imperi Frances, però a la batalla de Waterloo amb la intenció de conquistar els països baixos va perdre contra el Regne Unit i Prússia.

2 comentarios:

  1. jordiiiiiii!!!
    jajaja
    Que a la paula i a la anna ens agrada molt el vostre blog, hi molta informació, el video que eu posat (mus ha agradat l'idea), la foto ben escollida.
    en Ramón vus posarà un 10 !! :)

    sort al·lots!!

    P.D: Aso va per en Ramón (per ferli un poc sa pilota) que mus sembla molt bona la idea de posar tots els blogs en una pàgina.
    així els podem mirar, comparar,consultar i agafar idees :D

    mus veim :)

    ResponderEliminar
  2. esta molt be tot el resum pero el nom de l'illa esta malament crec que era l'illa d'Elba

    ResponderEliminar