viernes, 11 de diciembre de 2009

La revolució Francesa


-La Revolució Francesa (I)

La causa de la revolució francesa esta relacinada amb la situació social i política de França en el segle XVlll.

La burguesia era un grup social enriquit però marginat des del punt de vista social i política i volia un nou ordre social en que tingués un protagonisme destacat.
Els camperols volien deslluirar-se de lèxplotació dels privilegiats i accedir a la propietat de terres. Les classes populars volien augmentar el seu nivell de vida.
El rei, la noblesa i l'esglèsia suposaven a la revolució.

-L'eclat de la Revolució Francesa.

El rei Luís XVl es va veure obligat a convocar els Estats Generals. Al juny la pressió dels representants del tercer estat, amb el suport d'alguns nobles i eclesiàstics, van aconseguir transformar l'organisme en la Assemblea Nacional en què el vot era individual.

-L'enderrocament de l'Antic Règim

La primera mesura revolucionaria va ser el decret d'abolició del feudalisme, que establia la sipressió sobre els pagesos, peró es mantenia la propietat de la terra. El 16 d'agost es va aprovar la declaració dels drets de l'Home i del Ciutadà. Amb l'aprovació de la Constitució de 1791 França va esdevenir una monarquia constitucional.

-La Revolució Francesa (II)

La Revolució Francesa va tenir dos enemics, un dins i un fora. El de dins era l'esglèsia, el rei i la noblesa, i el de fora era la Monarquia dels altres països: Espanya, Regne Unit, Àustria i amb altres potències que lluitaven contra França va provocar la caiguda de la Monarquia.
La nova Assamblea anomenada Convenció va proclamar la República.
Inicialment la Convenció va ser denominada pels girodins però l'oposició creixent al interior del país i les derrotes davant les monarquies europees, van portar el poder als jacobins.











No hay comentarios:

Publicar un comentario